
"Laga något gott"
Här hittar du goda recept som vi bland annat fått från nöjda kunder

Smoothies med dadlar och mandel
Ingredienser och hur du gör:
- 2 dl ORINK Barista
- 5 bitar djupfryst spenat
- 1 knippe basilika
- 1 knippe mynta
- 5 sötmandlar
- 4 dadlar utan kärnor
Mixa allt så att dadlarna och mandeln hänger med och blir ordentligt mixade.

Havrevåfflor
Ingredienser och hur du gör:
- 100 gram havremjöl
- 2,5 dl ORINK Barista
- 1 ägg
- 50 gram olja
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemummakärnor
Blanda alla torra ingredienser , tillsätt olja och 1 dl ORINK Barista, vispa lätt och därefter tillsätt resten av ORINK Barista och rör runt. Sedan i med ägget i vispa in det.
Låt smeten svälla i ett par timmar i kylen. Använd sedan olja i järnet vid gräddning.

Smoothie med chiafrön
Ingredienser och hur du gör:
- 3 msk chiafrön
- 2 dl ORINK Barista
- 2 krm vaniljpulver
- 1/2 dl blåbär eller varfitt bär
- 1/2 dl växtgurt i valfri smak.
Blanda chiafrön och vaniljpulver med ORINK Barista och rör om ordentligt. Går även bra att mixa i blender.
Serveras gärna med blåbär som garnityr och en klick växtgurt.

Skummad barista i kaffet
Ingridienser och hur du gör:
- Varmt kaffe
- ORINK Barista
Servera kaffet i kaffekopp eller mugg. Skumma ORINK Barista och häll i koppen/muggen med hög stråle.

ORINKs Pannkakor
Ingredienser och hur du gör:
Tillbehör
Tillagning
- 1. Pannkakor: Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vispa ner havredrycken lite i taget och vispa ordentligt så att smeten inte klumpar sig.
- 2. Tillsätt ett ägg i taget i smeten och låt smeten vila i ca 20 min i kylen.
- 3. Tillbehör: Vispa upp havregrädden i en vid skål, förvara sedan i kylen till servering.
- 4. Pannkakor: Vispa ner det kalla mineralvattnet i pannkakssmeten.
- 5. Stek pannkakorna i en klick mjölkfritt margarin.
- 6. Servera pannkakorna med den uppvispade havregrädden och hallonsylt.

Lussekatter med ORINK havrebarista
- 50 g Färsk Jäst För Söta Degar
Dekorering
Tillagning
- 1. Deg: Smula jästen i en bunke.
- 2. Häll havredrycken samt saffran i en kastrull och värm till 37 grader.
- 3. Tillsätt lite av vätskan i bunken för att lösa upp jästen. Häll i resten av vätskan och tillsätt sedan salt, socker, ägg och ca 12 dl av vetemjölet.
-4. Tillsätt sedan rumsvarmt margarin ner i degen. Knåda degen tills den blir lite kletig, arbeta in mer mjöl om degen är för lös.
- 5. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk i bunken, ca 30-40 min.
- 6. Ta fram några plåtar och täck med bakplåtspapper.
- 7. Dela degen i fyra delar och varje del i ca 8-10 delar. Rulla ut varje degbit till en smal längd och forma till lussekatter.
- 8. Låt lussekatterna jäsa under bakduk i ytterligare 20-30 min.
- 9. Dekorering: Pensla lussekatterna med lättvispat ägg och tryck ner russin i hälften av lussekatterna och strö över pärlsocker på resten av lussekatterna.
- 10. Grädda lussekatterna i 225 grader i 10 min. Låt svalna på galler under duk.