Naturligt gott
Här är ett litet urval av recept där våra ORINK-produkter ingår.
Övernattad havre med äpple & kanel
Du behöver:
1 äpple
2 dl havregryn
2 tsk chiafrön
1 msk solrosfrön
1 msk riven kokos
0,5 tsk kanel
1 dl naturell kvarg (ca 0,5 % fett)
2–3 dl ORINK BARISTA
Äpple, mandlar, kvarg och honung till servering.
Gör så här:
Riv äpplet grovt och blanda i en skål med havregryn, chiafrön, solrosfrön, kokos, kanel och kvarg.
Rör ihop med 2 dl ORINK BARISTA och låt stå 5 minuter. Rör om igen och tillsätt ev. mer havredryck. Låt stå i kylskåpet över natten.
Vid servering: Rör om och lägg upp i portionsskålar. Toppa med tunt skivat äpple, nötter och honung efter behag.
Rödbetshummus
Du behöver:
2 paket kikärtor (460g avrunnen vikt)
3 små kokta rödbetor
2 msk tahini
1 dl Orink Havredryck Barista
1 citron (saften)
2 msk spiskummin
1 tsk salt
Chiliflakes
Svartpeppar
Gör såhär:
Skölj kikärtorna. I en bunke tillför du alla ingredienser och mixar till en krämig konsistens. Tillför mer havredryck vid behov.
Servera som dipp eller middagstillbehör.
Havrevåfflor
Du behöver
100 gram havremjöl
2,5 dl ORINK Barista
1 ägg
50 gram olja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser , tillsätt olja och 1 dl ORINK Barista, vispa lätt och därefter tillsätt resten av ORINK Barista och rör runt. Sedan i med ägget i vispa in det.
Låt smeten svälla i ett par timmar i kylen. Använd sedan olja i järnet vid gräddning.
Lättlagad chokladpudding
Du behöver:
5 dl Orink havredryck (Barista eller Choklad)
4 msk majsmjöl
3 msk socker
3 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
Valfri topping, t ex färska bär, vispad grädde eller riven choklad.
Gör så här: Koka upp på svag värme under omrörning. Häll upp i portionsglas. Låt stelna i kylskåpet.
Jordnötsrippel med äpple och granola
KANELÄPPLEN
1 äpple
1 tsk kanel
1 tsk honung
JORDNÖTSRIPPEL
1 stor msk jordnötssmör
1 nypa flingsalt
1 msk protein (jag använder veganskt sojaprotein)
3 msk ORINK Barista eller Choklad
Yoghurt och granola efter behag.
Gör så här:
Blanda äppelbitar, kanel och honung i en skål.
Rör ihop alla ingredienser till jordnötsrippeln i en annan skål. Tillsätt mer vätska vid behov för önskad konsistens.
I en burk varvar du yoghurt, kaneläpple och granola. Toppa med jordnötsrippel.
Njut direkt eller förvara i kylen med lock på burken..
Morotssoppa för 2 personer
Du behöver:
300 gram morötter
1 potatis
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
5 dl ORINK BARISTA
Salt och svartpeppar efter behag
Gör så här:
Skala morötterna och potatisen.
Skiva morötter, tärna potatisen och lägg i en kastrull med olivoljan.
Hacka vitlöksklyftan grovt och fräs tillsammans med morötter, potatis i några minuter.
Häll på ORINK BARISTA och koka upp. Rör då och då.
Tillsätt salt och svartpeppar.
Låt morotssoppan koka på låg värme i 25 minuter.
Mixa morotssoppan med en stavmixer eller i en matberedare.
Servera morotssoppan med bröd och valfritt pålägg.
ORINKs Pannkakor
Du behöver:
Tillbehör
Gör så här:
Pannkakor: Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ner havredrycken lite i taget och vispa ordentligt så att smeten inte klumpar sig.
Tillsätt ett ägg i taget i smeten och låt smeten vila i ca 20 min i kylen.
Tillbehör: Vispa upp havregrädden i en vid skål, förvara sedan i kylen till servering.
Pannkakor: Vispa ner det kalla mineralvattnet i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna i en klick mjölkfritt margarin.
Servera pannkakorna med den uppvispade havregrädden och hallonsylt.
Indisk gryta med ORINK Barista
Du behöver:
1 burk (250g) kokosmjölk
2 dl ORINK havredryck
1 pkt (380g) kikärtor
1 pkt (225g) paneer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 msk kinesisk soja
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tandoorikrydda
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
Grönsaker utifrån vad som finns i din kyl t ex:
1 röd lök
1 zucchini
1 pak choi
Salt, peppar
Ris och lime till servering
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Skär paneer i kuber och stek gyllenbruna i olja.
I separat stor gryta: stek lök och vitlök tillsammans med gurkmeja, tandoori, tomatpuré och ingefära.
Tillsätt paneer, kikärtor, grönsaker, kokosmjölk, havredryck, grönsaksbuljong och soja i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och färskpressad limesaft.
Kladdiga chokladrutor
Du behöver:
2,5 dl Orink havredryck. Barista eller Chokladdryck, du väljer.
1,5 dl rapsolja
1,5 dl ljus sirap
0,5 tsk vaniljpulver
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk maizena
100 gram riven mörk choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en form ca 20x25 cm.Blanda Orink havredryck, olja och sirap i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Sikta sedan
ned dem i skålen med havredryck, olja och sirap och blanda väl.
Tillsätt den rivna chokladen och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du delar i cirka 14 rutor. Servera som de är eller med valfritt tillbehör, t ex lättvispad grädde, vaniljglass eller med chokladsås och inlagda körsbär.
Banansmoothie för 2
Du behöver:
1 st banan
1 msk jordnötssmör
1 dl havregryn
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
3 dl Orink Barista eller Choklad
Gör så här: Skala bananen och mixa sedan alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.
Övernattad havre med äpple & kanel
Du behöver:
1 äpple
2 dl havregryn
2 tsk chiafrön
1 msk solrosfrön
1 msk riven kokos
0,5 tsk kanel
1 dl naturell kvarg (ca 0,5 % fett)
2–3 dl ORINK BARISTA
Äpple, mandlar, kvarg och honung till servering.
Gör så här:
Riv äpplet grovt och blanda i en skål med havregryn, chiafrön, solrosfrön, kokos, kanel och kvarg.
Rör ihop med 2 dl ORINK BARISTA och låt stå 5 minuter. Rör om igen och tillsätt ev. mer havredryck. Låt stå i kylskåpet över natten.
Vid servering: Rör om och lägg upp i portionsskålar. Toppa med tunt skivat äpple, nötter och honung efter behag.
Rödbetshummus
Du behöver:
2 paket kikärtor (460g avrunnen vikt)
3 små kokta rödbetor
2 msk tahini
1 dl Orink Havredryck Barista
1 citron (saften)
2 msk spiskummin
1 tsk salt
Chiliflakes
Svartpeppar
Gör såhär:
Skölj kikärtorna. I en bunke tillför du alla ingredienser och mixar till en krämig konsistens. Tillför mer havredryck vid behov.
Vid servering: Rör om och lägg upp i portionsskålar. Toppa med tunt skivat äpple, nötter och honung efter behag.
Havrevåfflor
Du behöver
100 gram havremjöl
2,5 dl ORINK Barista
1 ägg
50 gram olja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser , tillsätt olja och 1 dl ORINK Barista, vispa lätt och därefter tillsätt resten av ORINK Barista och rör runt. Sedan i med ägget i vispa in det.
Låt smeten svälla i ett par timmar i kylen. Använd sedan olja i järnet vid gräddning.
Smoothie med chiafrön
Du behöver:
3 msk chiafrön
2 dl ORINK Barista
2 krm vaniljpulver
1/2 dl blåbär eller varfitt bär
1/2 dl växtgurt i valfri smak.
Gör så här: Blanda chiafrön och vaniljpulver med ORINK Barista och rör om ordentligt. Går även bra att mixa i blender.
Serveras gärna med blåbär som garnityr och en klick växtgurt.
Jordnötsrippel med äpple och granola
KANELÄPPLEN
1 äpple
1 tsk kanel
1 tsk honung
JORDNÖTSRIPPEL
1 stor msk jordnötssmör
1 nypa flingsalt
1 msk protein (jag använder veganskt sojaprotein)
3 msk ORINK Barista eller Choklad
Yoghurt och granola efter behag.
Gör så här:
Blanda äppelbitar, kanel och honung i en skål.
Rör ihop alla ingredienser till jordnötsrippeln i en annan skål. Tillsätt mer vätska vid behov för önskad konsistens.
I en burk varvar du yoghurt, kaneläpple och granola. Toppa med jordnötsrippel.
Njut direkt eller förvara i kylen med lock på burken..
Morotssoppa för 2 personer
Du behöver:
300 gram morötter
1 potatis
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
5 dl ORINK BARISTA
Salt och svartpeppar efter behag
Gör så här:
Skala morötterna och potatisen.
Skiva morötter, tärna potatisen och lägg i en kastrull med olivoljan.
Hacka vitlöksklyftan grovt och fräs tillsammans med morötter, potatis i några minuter.
Häll på ORINK BARISTA och koka upp. Rör då och då.
Tillsätt salt och svartpeppar.
Låt morotssoppan koka på låg värme i 25 minuter.
Mixa morotssoppan med en stavmixer eller i en matberedare.
Servera morotssoppan med bröd och valfritt pålägg.
ORINKs Pannkakor
Du behöver:
Tillbehör
Gör så här:
Pannkakor: Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ner havredrycken lite i taget och vispa ordentligt så att smeten inte klumpar sig.
Tillsätt ett ägg i taget i smeten och låt smeten vila i ca 20 min i kylen.
Tillbehör: Vispa upp havregrädden i en vid skål, förvara sedan i kylen till servering.
Pannkakor: Vispa ner det kalla mineralvattnet i pannkakssmeten.
Stek pannkakorna i en klick mjölkfritt margarin.
Servera pannkakorna med den uppvispade havregrädden och hallonsylt.
Indisk gryta med ORINK Barista
Du behöver:
1 burk (250g) kokosmjölk
2 dl ORINK havredryck
1 pkt (380g) kikärtor
1 pkt (225g) paneer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 msk kinesisk soja
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tandoorikrydda
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
Grönsaker utifrån vad som finns i din kyl t ex:
1 röd lök
1 zucchini
1 pak choi
Salt, peppar
Ris och lime till servering
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Skär paneer i kuber och stek gyllenbruna i olja.
I separat stor gryta: stek lök och vitlök tillsammans med gurkmeja, tandoori, tomatpuré och ingefära.
Tillsätt paneer, kikärtor, grönsaker, kokosmjölk, havredryck, grönsaksbuljong och soja i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och färskpressad limesaft.
Kladdiga chokladrutor
Du behöver:
2,5 dl Orink havredryck. Barista eller Chokladdryck, du väljer.
1,5 dl rapsolja
1,5 dl ljus sirap
0,5 tsk vaniljpulver
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk maizena
100 gram riven mörk choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en form ca 20x25 cm.Blanda Orink havredryck, olja och sirap i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Sikta sedan
ned dem i skålen med havredryck, olja och sirap och blanda väl.
Tillsätt den rivna chokladen och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna innan du delar i cirka 14 rutor. Servera som de är eller med valfritt tillbehör, t ex lättvispad grädde, vaniljglass eller med chokladsås och inlagda körsbär.
Banansmoothie för 2
Du behöver:
1 st banan
1 msk jordnötssmör
1 dl havregryn
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
3 dl Orink Barista eller Choklad
Gör så här: Skala bananen och mixa sedan alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.